Stugvandring i Abiskoalperna

– Mäktiga fjäll, fjällbastu med sandstrand och mysiga stugor.

Välkommen med till Abiskoalperna!

En kortare fjällvandring med bekvämt stugboende i magnifik fjällmiljö.
› Vi vandrar genom Abisko nationalpark längs med den dramatiska Abiskojåkka.
› Vi vandrar på kalfjäll med vidunderlig utsikt över snöklädda fjälltoppar.
› Vi vandrar i det storslagna Kårsavagge med branta fjäll runtom oss.

Program:

Dag 1
Resdag. Vi kör i privata bilar (samåkning om möjligt) till Abisko fjällstation. Första natten övernattar vi i fjällstationens vandrarhem Keron.

Dag 2
Vandringen startar. Den första dagen vandrar vi genom Abisko nationalpark till Abiskojaurestugorna 15 km i lättvandrad terräng. Genast i början av vandringen får vi se den mäktiga kanjonen där Abiskojåkka flyter fram. Här trivs många fjällväxter och denna tid på året är det också många fjällväxter som blommar. Ju närmare Abiskojaure vi kommer desto öppnare blir landskapet och de höga fjällen närmar sig. Vid dagens slut kan man ta sig ett dopp vid Abiskojaures fina sandstrand. Övernattning i stuga vid Abiskojaure. Här finns också möjlighet till bastubad under kvällen.

Dag 3
Den andra vandringsdagen är kort men tuff. Från Abiskojaure stiger vi upp mot kalfjället och lämnar fjällbjörkskogen bakom oss. Väl uppe över trädgränsen breder fantastiska vyer ut sig i alla väderstreck och ganska snart ser vi också Kårsavaggestugan nere i dalen där vi ska spendera natten. Dagsetappen är bara 8 km och man kan välja om man bara vill chilla på fjället resten av dagen eller om man vill följa med på en liten tur från stugan (där vi lämnar vår packning) till tex Frippes vattenfall eller en bit upp i Latnjavággi.

Dag 4
Sista vandringsdagen vandrar vi tillbaka till Abisko turiststation ca 14 km. Vi vandrar i den vackra Kårsavaggedalen och passerar sjöarna Vuolimus Gorsajávri och Gaskamus Gorsajávri. De sista 5-6 km går vi nerför genom fjällbjörkskogen och så småningom kommer vi in i nationalparken igen. Sista natten sover vi igen vid Abisko turiststation.

Dag 5
Efter frukost på fjällstationen startar vi hemresan med fina minnen i bagaget. Ifall någon ännu önskar stanna kvar i området och utforska så tipsar vi gärna om fina turer man kan göra i området.

 

När: 26.6-30.6.2023

Var: Abiskofjällen i Sverige

Pris: 549 €

Vad ingår i priset?

  • Infoträff inför vandringen torsdag 1.6 kl. 19.00
  • Guidning av utbildad vildmarksguide under hela vandringen
  • Logi 4 nätter i flerpersonersrum vid Abisko turiststation, Abiskojaurestugorna och Kårsavaggestugan
  • Bastu vid Abisko turiststation samt vid Abiskojaurestugan
  • Frukost fredagmorgon 30.6.

Inte övertygad? Kolla in några fjällbilder nedan

Vill du anmäla dig eller fråga något - tveka inte att kontakta oss med hjälp av formuläret nedan eller ring oss på 0449748738.