Fjällvandring mellan Hetta och Pallas 1-6.9.2019​ – INHIBERAD

Publicerat av NatVenture den

Söndag 1.9

Vi startar från Neste Edsevö tidigt på morgonen och samåker därifrån i privata bilar till Hetta. Vi pausar längs med vägen och anländer till Hetta tidig kväll. Vi installerar oss i vårt boende för natten på Hetan Kota.

Måndag 2.9

Efter frukost på Hetan Kota åker vi båt över sjön Ounasjärvi till vandringens startpunkt. Vi har 14,7 km vandring framför oss denna första dag och passerar bla. Pyhäkero ödestuga. Lagom till kvällen kommer vi fram till Sioskuru som ligger mellan fjälltopparna Pyhäkero och Siosvaara. Vi installerar oss i hyresstugan och njuter av en kväll på fjället.

Tisdag 3.9

Dagens vandring går till största delen över kalfjället med fin utsikt i alla väderstreck. Vi passerar Pahakuru ödestuga i slutet av dagens etapp som är 13,6 km. Efter Pahakuru blir det några höjdmeter ner i fjällbjörkskogen innan vi når fram till Hannukuru hyresstuga. Här blir det skönt med bastubad efter två dagars vandring.

Onsdag 4.9
Onsdagen börjar med en stigning upp på kalfjället igen och vi kommer först upp till Suastunturi för att sen gå vidare över Lumikero och Vuontiskero. Dagsetappen mäter 13,7 km och sista natten på fjället sover vi i Nammalakuru hyresstuga.

Torsdag 5.9
Sista vandringsdagen får vi ännu njuta av de mäktiga fjällvyerna ända fram till Pallas. Dagsetappen är 13 km och efter avslutad vandring hämtar vi bilarna från Hetta och sen kör vi ännu vidare till Pello där en välförtjänt dusch och en skön säng väntar oss.

Fredag 6.9

Efter en skön natts sömn äter vi frukost innan hemresan startar. Vi är hemma i Österbotten på fredagkväll med många fina minnen från fjällen.

Anmälan sker till: info@natventure.fi eller till Camilla på 044-9748738.
Sista anmälningsdag: 1.7.2019 (begränsat antal platser)

Avbokningspolicy och övriga villkor

Förträff ordnas 1.8 kl.18.00 vid Villa Rosenlunden på Rosenlundsgatan 3 A.