Fjällvandring i Kevo naturreservat

Vill du uppleva en bit av vårt vackra Finland längst upp i norr?

Vill du uppleva en bit av vårt vackra Finland längst upp i norr? Följ då med på fjällvandring i Kevo naturreservat där du kan beundra den ståtligaste delen av den 40 km långa Kevokanjonen. Du kan även ta dig ett dopp intill det 26 meter höga vattenfallet Fjellu och du kan gå på topptur upp till Guivifjället och beundra ett landskap av vidsträckta fjällplatåer.

Datum: 26.8-1.9

Plats: Kevo naturreservat

Pris: 485 €

Vad ingår i priset? (Priset innehåller moms)

  • Infoträff inför vandringen onsdag 2.8 kl. 18.30
  • Guidning av två guider under hela vandringen
  • Övernattning i stuga 31.8-1.9
  • Bufféfrukost 1.9
  •  

Resebeskrivning.

Dag 1 Resdag (samåkning i privata bilar) till Sulaoja. Vandringen startar kl. 18 på kvällen och vi vandrar 2 km till vandringens första övernattningsplats. Övernattning i tält.

Dag 2 Nu startar vi vandringen på riktigt och dagens etapp tar oss ut på en lång ås mellan sjöarna Luomusjärvet. Vi fortsätter sedan förbi Ruktajärvi ödestuga och vidare upp på kalfjället. Övernattning i tält vid Njávgoaivi ödestuga. Dagsetappen mäter 16 km.

Dag 3 Dagens etapp tar oss bland annat förbi en torvkåta Áhkojoga gámme och över några fjällbäckar innan man når en stor öppen fjällhed och Kuivi ödestuga syns på långt håll. Etappen är 17,5 km lång. Beroende på väder och dagsform gör vi en kvällstur upp till toppen av fjället Guivi (641 möh) 8 km tur och retur eller så gör vi den direkt följande morgon. Övernattning i tält vid Kuivi ödestuga.

Dag 4 Ifall vi inte gjort toppturen kvällen innan så börjar vi dagen med topptur innan vi lämnar Kuivi ödestuga bakom oss. Dagens etapp är lite kortare 13 km och går på gränsen mellan fjällbjörkskog och kalfjäll. Vår tältplats för natten ligger precis intill det 26 meter höga vattenfallet Fiellu.

Dag 5 Dagen börjar med ett vad över Fiellogahjohka som har ett vajerförsett vadställe. Sedan fortsätter vi uppför mot kalfjället och vi närmar oss den oerhört ståtliga Kevokanjonen. Efter att vi beundrat den och fotograferat den ur alla tänkbara vinklar så fortsätter vi mot Ruktajärvi tältplats där vi spenderar den sista natten på leden. Dagens etapp är 18 km lång.

Dag 6 Sista vandringsdagen går tillbaka till Sulaoja över Luomusjärvi ås och den är 12 km lång. När vandringen är avslutad kör vi till Rovaniemi där vi checkar in i våra stugor invid Kemiälven, badar bastu och umgås en sista kväll.

Dag 7 Efter bufféfrukost i restaurangen så kör vi hemåt den sista biten med härliga vandringsminnen i bagaget.


Vid anmälan betalas en reserveringsavgift på 50 €.
Det resterande beloppet faktureras efter resan/kursen.

En avbokning räknas giltig först när den är kvitterad mottagen av arrangören. Om arrangören inte kvitterat avbokningen senast 8 h efter att den sänts iväg så har den inte nått fram. I så fall bör avsändaren skicka den igen eller ta kontakt via en annan kanal.

Vid avbokning 14 dagar eller mera innan kursen debiteras reserveringeringsavgiften på 50 €.
Vid avbokning 7-13 dagar innan kursen debiteras 50 % av resans pris.
Vid avbokning 7 dagar eller mindre innan kursen debiteras hela resans pris.

Deltagaren måste ha en sjukförsäkring/reseförsäkring som täcker deltagaravgiften ifall man insjuknar och inte kan delta, NatVenture täcker INTE deltagaravgiften vid insjuknande.
Deltagaren måste ha egen olycksfallsförsäkring, deltagarna är inte försäkrade via NatVenture.