Kanotpaddling
Hyr kanot av oss

Vi har 8 stycken kanoter till förfogande som kan hyras både med eller utan guide.

Kanoterna är alla 2-personers men några kan t.ex. paddlas med 2 vuxna och ett barn. Fråga om något sådant önskas.

Priser: 
35€ per kanot / dag
Behövs transport av kanoterna tillkommer transportavgift.

Kostnader för guide enligt överenskommelse.
Ta kontakt och berätta om era önskemål!  

Läs igenom våra uthyrningsvillkor innan ni åker iväg 

Behöver du ruttförslag? Vi har det!

Esse å som bäst

Paddla en av de vackraste sträckorna längs Esse å mellan Hjulforsen och Björkfors kraftverk i Lappfors. Under denna paddling kan du njuta av den vackra naturen kring ån medan du sakta glider fram och ljudet av paddeln som bryter vattenytan är det enda ljud som tävlar med fågelsången. Halvvägs passar det bra att ta en paus vid Bockabron där det finns ett vindskydd med eldplats samt torrtoalett. Efter pausen byter paddlingen karaktär och det blir lite spänning i tillvaron med brusande forsar samt kanske ett och annat vattenstänk.

Paddlingen är sammanlagt ca 12 km och tar 3-4 h inklusive paus. Några enkla forsar passeras under den andra delen av paddlingen.

Denna rutt rekommenderas på våren och försommaren när vattenflödet är som bäst.

Startplats (från google maps) 

Idylliskt runt Lysarholmen

Lysarholmen runt är en enkel rutt som passar alla med start och mål vid Svanen Camping. Rutten går både genom små och charmiga kanaler samt över lite mer öppna fjärdar. Här passar det att ta iland vid den lilla ön Hebenetta för en paus om man så önskar.

Rutten är 4 km lång och tar 1-2 h inklusive paus. Båtfarleder korsas under paddlingen så man bör vara uppmärksam på eventuell båttrafik.

Startplats (från google maps) 

Djungelkänsla längs Bennäs å och Sandsundsfjärden

Den här rutten bjuder på lite av varje och börjar i Östensö längs Purmo å (finns valmöjligheter beroende på hur långt man vill paddla) och slutar vid Braxberget i Pirilö. Först blir det fridfull åpaddling innan man så småningom kommer ut till Sandsundsfjärden som sjuder av fågelliv. Pausa kan man göra antingen vid Strömfåran i Östensö eller vid Grötberget som ligger strax intill Sandsundsfjärden.

Från Björkholmen i Östensö till Braxberget är det ca 8,5 km, men det går att korta av rutten om man väljer att starta längre nerför ån. Från Björkholmen tar det 2,5-3 h inklusive paus.

Startplats (från google maps)

Charmigt bland holmar i Larsmosjön

En mysig paddlingsrutt som startar vid Lisörens båthamn längs Kronoby å. Första delen av paddlingen tar dig ut till åmynningen och Larsmosjön. Därefter korsar du Björnholmsfjärden och kryssar mellan små holmar innan du till slut når Hästöskatan där det finns en restaurang, simstrand och grillplats. Pausen kan lämpligen hållas vid Kutterudden som ligger precis vid åmynningen på en liten deltaholme. Där finns grillplats och utedass.

Denna rutt är ca 9 km lång och tar 3-4 h inklusive paus.

Startplats (från google maps)